seminte canepa

Timp de mulți ani, semințele de cânepă au fost percepute mai degrabă ca un drog decât ca un aliment, fiind chiar interzise în unele țări. Spre deosebire însă de marijuana, cânepa obișnuită nu conține substanțe psihotrope iar profilul ei nutrițional și multiplele întrebuințări ale sale o fac unele dintre cele mai versatile plante de pe pământ.

Semințele de cânepă au un gust similar celor de floarea soarelui sau de pin, foarte plăcut și potrivit pentru o ronțăială între mese. Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de cânepă sunt numeroase, câteva dintre cele mai importante fiind descrise în continuare.

  1. Conțin aminoacizi esențiali care nu pot fi produși deloc sau sunt produși în cantității insuficiente în organismul uman. Aceștia aminoacizi se găsesc de obicei în legumele sau fructele proaspete, însă o proprietate unică a semințelor de cânepă este conținutul de edistină – o enzimă necesară metabolismului și care menține sănătatea sistemului imunitar.
  2. Reprezintă o sursă naturală de acizi grași omega-6, între care GLA – acidul gama linoleic.
  3. În același timp, semințele de cânepă sunt bogate în grăsimi omega-3, aflate în raport perfect cu cele omega-6 și cu un rol important în menținerea sănătății inimii și sistemului circulator.
  4. Semințele de cânepă reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale
  5. În aceste semințe se regăsește cea mai importantă sursă cunoscută de acizi grași polinesaturați
  6. Fitonutrienții din semințele de cânepă protejează organismul împotriva degenerării până la nivel celular
  7. Conțin compuși globulinici care stimulează sistemul imunitar, cu rol în distrugerea bacteriilor, virusurilor sau eliminarea toxinelor
  8. Foarte bogate în fibre, semințele de cânepă ajută digestia și tranzitul intestinal
  9. Nu produc alergii și nu agravează alergiile la gluten, soia sau lactate
  10. Conțin minerale importante, cum ar fi magneziu, mangan, zinc, calciu sau fier

Cumpărați semințe de cânepă decorticate bio din magazinul nostru online