ceai

Ceai de mentă
Recunoscută pentru aroma sa revigorantă, menta poate reduce durerile abdominale și problemele digestive, reduce febra sau simptomele asociate răcelilor sau induce transpirația (un mijloc natural de detoxifiere a organismului).

Ceai de ghimbir
Ghimbirul este folosit de multe tratamente naturale împotriva răcelilor sau gripei, are de asemenea efect împotriva greței, încălzește corpul și induce transpirația sau îmblânzește o durere în gât.

Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel trebuie fiert un pic mai mult pentru a beneficia de toate proprietățile curative ale acestuia. Are proprietăți sedative, induce somnul, calmează indigestia sau tusea, alungă stările de disconfort psihic (anxietatea).

Ceai de scorțișoară
Nu numai că miroase frumos, scorțișoara este și un antibacterial, antiviral și antifungal puternic. Este o sursă de antioxidanți care întăresc imunitatea, îmbunătățește circulația sângelui, calmează durerile stomacale asociate cu indigestia, reduce simptomele de răceală sau greața.

Ceai de lemongrass
O altă plantă cu efecte miraculoase pentru sănătate este lemongrass, având de asemenea proprietăți antivirale și antimicrobiene, rol în stimularea digestiei, calmează strseul și anxietatea, dilatează vasele de sânge și îmbunătățește circulația.

Ceai de echinaceea
Un imunostimulator puternic, echinacea reduce inflamațiile și calmează durerile, aduce un aport important de antioxidanți și scurtează durata răcelilor obișnuite.

Ceai de măceșe
Măceșele sunt foarte bogate în vitamina C, furnizează minerale importante pentru organism (calciu, fier, siliciu, seleniu, magnesiu, potasoi, fosfor sai zinc), creșete energia, dezvoltă sistemul imunitar și vindecă rănile.

Ceai din frunze de mure
Bogate în vitamina C, frunzele de mure tratează diareea, furnizează doze importante de antioxidanți, stimulează imunitatea, distrug bacteria H Pylori, conțin doze importante de acid saliciclic (asemenea aspirinei, reduce durerea sau febra), au proprități antiinflamatoare.

Ceai de cuișoare
Pe lângă faptul că au un gust plăcut și aromat, cuișoarele sunt un analgezic puternic, tratează durerile în gât și dificultățile respiratorii prin efectele antivirale și antiinflamatoare.

Ceai de roiniță
Folosită încă din antichitate, roinița lptă împotriva infecțiilor, calmează anxietatea și nervozitatea, induce somnul și ajută digestia.