ginkgo biloba

Nervozitatea, tulburările de somn, depresiile și panica sunt doar câteva mijloace de manifestare ale unei stări de anxietate. Acestea pot crea dificultăți în relația cu familia, cu prietenii sau la serviciu și de aceea este necesară combaterea lor prin diverse metode, de la schimbarea stilului de viață la o alimentație adecvată.

Exercițiile fizice, tehnicile de respirație sau meditația sunt metode excelente de calmare și alungare a stărilor de anxietate. În cazuri severe totuși, anumite plante pot avea un efect calmant extrem de important. Acestea acționează atât la nivel fizic cât și psihic, ajutând astfel la revenirea la o stare psihică pozitivă.

Ginkgo biloba

Anxietatea reduce capacitatea de a gândi clar și a lua decizii corecte în viața de zi cu zi. Prin mărirea aportului de sânge către creier și stimularea circulației în general, ginkgo biloba acționează ca un antidepresiv natural. Persoanele care întreprind sarcini ce necesită un grad mare de concentrare sunt sfătuite să ia ginkgo biloba pentru a asigura cele mai bune rezultate.

Lemnul dulce

Lemnul dulce conține o alternativă naturală la hormonul cortizon, care ajută organismul să depășească stările de stres, reglează nivelul zahărului în sânge și secrețiile glandelor adrenale, astfel încât organismul să beneficieze de energia necesară pentru a depăși aceste momente. Lemnul dulce poate fi consumat sub formă de ceai sau tonic, iar unii spun despre acesta că poate stimula fluidul cranial sau cerebrospinal.

Kava kava

Această plantă induce o ușoară stare de euforie și are un efect sedativ, fiind foarte eficientă în tratarea anxietății și a insomniilor. Pentru feme, kava kav poate fi un tratament împotriva depresiilor post-menopauză.

Floarea pasiunii

Găsirea echilibrului este esențială în cazul unor probleme de natură nervoasă, iar floarea pasiunii poate stoma emoțiile care tind să devină excesive. Ceaiul de floarea pasiunii sau pulberea din fructul pasiunii pot fi foarte benefice pentru cei care experimentează schimbări bruște ale dispoziției.

Ginsengul

Îmbunătățind concentrația, capacitatea de gândire și memoria, ginsengul este un supliment care energizează și la nivel fizic. Toate aceste proprietăți revitalizează organismul și alungă stările de anixietate. Poate fi folosit ca relaxant sau tonic, sub formă de ceai sau de suplimente (extracte, pulbere).