fresh-vegetable-juice

Anghinarea
Conține o serie de elemente care ajută la tratarea problemelor hepatice, pentru că stimulează secrețiile biliare. Bila favorizează digestia grăsimilor și o funcționare normală a acesteia elimină substanțele cu potențial inflamator din alimentele grase.

Avocado
Reprezintă o sursă de acizi grași mononesaturați și glutationă, un compus care blochează absorbția anumitor grăsimi care cauzează stress oxidativ și ajută la detoxifierea canalelor hepatice.

Sfecla
Este una dintre puținele plante care conțin betaline, pigmenți vegetali responsabili de culoarea roșu-închis a sfeclei. Aceștia au un puternic efect antiinflamator și fungicid, promovează regenerarea și dezvoltarea celulară, în special la nivelul ficatului – principala uzină de detoxifiere a organismului.

Broccoli
O plantă cruciferă cu flori sub formă de cruce, broccoli are puternice efecte antioxidante și protejează împotriva cancerului.

Varza
Îmbunătățește capacitatea acizilor biliari de a se atașa de moleculele largi de grăsime și a preveni absorbția acestora în sânge, eliminându-le în mod natural din tubul digestiv. Acest lucru menține sub control nivelul colesterolului rău LDL.

Păpădia
Rădăcinile păpădiei acționează ca diuretic stimulând producția și eliminarea urinei.

Mărarul și feniculul
Sunt plante pline de vitamine și substanțe cu rol antiinflamator. Mărarul activează glutationa, un antioxidant care distruge radicalii liberi, în timp ce feniculul este bogat în vitamina C, care are proprietăți atât antioxidante cât și antimicrobiene. Feniculul conține de asemenea foarte multe fibre și puține calorii, fiind un aliment ideal pentru detoxifiere.

Ceaiul verde
Acesta este mai bogat în antioxidanți decât ceaiul alb, negru sau oolong, deși toate provin de la aceeași plantă. Cafeina din ceaiul verde are un rol diuretic, reducând balonările și retenția de apă.

Lămâia
La fel ca toate citricele, lămâia este bogată în vitamina C, un compus cu puternic efect antioxidant.

Armurariul
Este una dintre cele mai cunoscute plante când vine vorba de detoxifierea ficatului. Armurariul conține un set de compuși polifenolici care ajută ficatul la eliminarea toxinelor din globulele sângelui.

Ceapa și usturoiul
Cu un gust condimentat, aceste plante au un puternic efect antibacterian și imunostimulator, fiind bogate de asemenea în flavonoide care stimulează producția de glutationă, unul dintre cei mai redutabili antioxidanți ai ficatului.

Iarba de grâu
Foarte bogată în vitamine și minerale, aceasta se găsește atât sub formă proaspătă, uscată (pudră) sau de suc. Este puternic alcalină, neutralizează toxinele și curăță sângele.

Iaurtul
Prin conținutul său de probiotice, iaurtul reface flora intestinală care îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar.