argint coloidal

Argintul coloidal este folosit de secole pentru păstrarea sănătății și lupta împotriva microorganismelor, iar cercetările moderne confirmă beneficiile acestuia și performanțele superioare față de medicamentele obișnuite. Iar având în vedere rezistența din ce în ce mai sporită la antibiotice a agenților patogeni din ziua de azi, s-ar putea ca argintul coloidal să revină în centrul atenției ca mijloc principal de distrugere a acestora.

Nu toate tipurile de argint coloidal sunt însă la fel, de aceea vă prezentăm câteva din lucrurile importante pe care ar trebui să le știți înainte de a apela la acesta.

Concentrația nu este așa de importantă, dimensiunea particulelor contează cu adevărat
Concentrația argintului coloidal se măsoară în ppm (părți pe milion) și măsoară numărul de particule de argint raportat la numărul de particule de apă. Deși o concentrație mai mare înseamnă mai multe particule de argint, mai importantă este dimensiunea acestora. Particulele mai mici sunt mai ușor de absorbit și se deplasează mai ușor în organism.

Dimensiunea ideală a acestor particule este de sub 0,005 microni și cu toate că este foarte importantă nu este întotdeauna specificată pe etichetă. O metodă simplă de a spune dacă particulele de argint sunt prea mari este de a privi culoarea soluției – o nuanță mai închisă sau obscură indicând prezența particulelor de dimensiuni mari sau altor impurități.

Concentrația optimă trebuie să fie în jur de 10ppm, nu vă lăsați de soluții cu mai mult de 20ppm ioni de argint pentru că acestea folosesc de obicei stabilizatori sau alte proteine de care particulele de argint se atașează.

Soluția de argint coloidal trebuie să fie limpede
O soluție care nu este limpede indică prezența unor aditivi chimici (stabilizatori, aditivi, săruri, proteine) folosiți pentru a menține suspensia particulelor de argint prea mari. Produsele care trebuiesc agitate, ținute la rece sau cele care dezvoltă spumă conțin de regulă și alte impurități chimice.

Argintul coloidal nu distruge bacteriile benefice
Spre deosebire de antibiotice, care distrug atât organismele bune cât și pe cele rele, argintul coloidal este absorbit rapid în partea superioară a tubului digestiv, neafectând bacteriile benefice pentru digestie din intestinul subțire sau colon.

Argintul de coloidal de calitate nu colorează pielea în albastru
S-ar putea să fi auzit de argirie, o condiție a pielii în care aceasta devine albastră ca urmare a contaminării cu proteine din argintul coloidal. Acest lucru se întâmplă foarte rar și numai celor care consumă produse de slabă calitate, obținute cu aditivi chimici sau în condiții improprii.

Argintul coloidal trebuie să fie obținut prin electroliză

Există anumite metode de obținere a soluției de argint coloidal care folosesc diverse săruri sau substanțe chimice pentru a menține suspensia particulelor de argint în apă. Cel mai bun argint coloidal este însă cel obținut prin electroliză, în care apa trebuie să aibă o puritate deosebită iar particulele de argint o încărcătură electrică ionizată. Pentru producerea argintului coloidal de calitate se folosesc echipamente speciale care generează un curent alternativ de înalt voltaj, foarte stabil.