aronia

Aronia este un arbust care provine din America de Nord și ale cărui fructe seamănă foarte mult cu merișorul. În ciuda aspectului banal, fructele de aronia sunt unele dintre cele pline de nutrienți alimente din lume – unii considerându-l chiar cel mai sănătos fruct din lume.

Principala calitate a fructului de aronia este conținutul său bogat de antioxidanți (15280 umol/100g în clasamentul ORAC), de aproape 3 ori mai mult decât în cazul afinelor, murelor sau fructelor de acai și de 1,5 mai mult decât merișorul sau coacăzele negre. Deși prin preparare calitatea nutrienților de obicei scade, gemul de aronia conține totuși mai mulți antioxidanți (incluzând flavonoide și antocianine) decât orice alt fruct. Datorită acestui fapt, aronia este foarte eficientă în distrugerea radicalilor liberi, protejând organismul de apariția unor boli degenerative grave, inclusiv cancer sau Alzheimer.

Acest fruct reprezintă și o sursă de fibre, care ajută la eliminarea constipației și a toxinelor acumulate în colon. Bogată în fier (100g = 93% DZR) sau vitamina C (100g = 34% DZR), aronia este o importantă sursă de substanțe esențiale pentru sănătate. Unul din principalele atfel de beneficii este capacitatea de a preveni apariția bolilor cardiovasculare, prin flexibilizarea pereților arteriali și împiedicarea depunerilor de grăsimi pe aceștia.

Datorită conținutul său de acid quinic, aronia este un puternic protector al aparatului urinar, prevenind apariția pietrelor la rinichi sau a infecțiilor.

Cumpărați aronia din magazinul nostru online.