moringa

Există 13 varietăți distincte de arbori de moringa, însă cea mai cunoscută se numește moringa oleifera și este probabil planta cu cea mai importantă concentrație de nutrienți din întreaga lume. Originar din zonele tropicale și subtropicale, arborele de moringa este supranumit și „arborele minune”, fiind capabil nu numai să supraviețuiască în condiții secetoase și ostile de mediu dar să și acumuleze o serie impresionantă de nutrienți.

Pentru persoanele din zonele în care nu cresc arbori de moringa cea mai accesibilă formă de a beneficia de pe urma calităților acestei plante este pulberea din frunze. Conform siteului www.allthingsmoringa.com, în pulberea de moringa se găsesc 46 tipuri de antioxidanți, 18 aminoacizi, de 10 ori mai multă vitamina A decât în morcovi, de 15 ori mai mult potasiu decât în banane, de 17 ori mai mult calciu decât în lapte sau de 25 de ori mai mult fier decât în spanac.

Cu cei 46 de antioxidanți ai săi, moringa este una dintre cele plantele cu cel mai mare potențial în acest sens. Antioxidanții previn degenerarea celulară în urma acțiunii radicalilor liberi, air o asemenea combinație calitativă și cantitativă precum cea din compoziția frunzelor de moringa reprezintă o barieră importantă împotriva oxidării și îmbătrânirii premature a țesuturilor.

Frunzele de moringa au o concentrație de până la 40% proteine, probabil cea mai mare din lumea vegetală. Această proteină conține toți cei 9 aminoacizi esențiali într-o proporție foarte echilibrată și ușor de absorbit în organism.

De asemenea, în frunzele de moringa oleifera se găsește o concentrație extraordinară de citokinine – un fel de hormoni vegetali – cum ar fi zeatinele și dihyrozeatinele. Nivelul de zeatine din moringa este de câteva mii de ori mai mare decânt în orice altă plantă studiată. Citokininele încetinesc procesul de îmbătrânire, au o puternică acțiune antioxidantă și protejează pielea facilitând secreția de enzime care combat îmbătrânirea.

O carotenoidă cunoscută pentru protejarea sănătății oculare și prevenirea degenerării maculare este luteina. Doza zilnică recomandată de luteină este de 5-20 mg/zi pentru un adult, în timp ce 100g de frunze proaspete de moringa asigură mai mult de 70mg.

Sterolii din plante cum ar fi beta-sisterolul sunt niște substanțe care reduc colesterolul și echilibrează nivelul celorlalte grăsimi din organism. Beta sisterolul reduce dimensiunea prostatei și încetinește dezvoltarea celulelor canceroase din prostată și colon. Acesta are și acțiuni antiinflamatoare, întărește sistemul imunitar, stimulează pancreasul, accelerează vindecarea ulcerului și reduce crampele.

Dacă nu sunteți încă impresionați, mai aflați că moringa are o puternică acțiune antiinflamatoare, ceea ce o face benefică pentru numeroase condiții cum ar fi artrita, durerile articulare, reumatismul, edemul, etc. Moringa se folosește de asemenea ca agent antimicrobian, antiviral, antibacterian sau antifungic. Printre problemele care pot fi ameliorate cu moringa se numără infecțiile urinare, durerile de dinți, negii, paraziții, herpesul, psoriazisul, holera, conjunctivita, astmul, tumorile, infecțiile cu HIV ș.a.

Uleiul din semințe de moringa are proprietăți vindecătoare atunci când este aplicat pe răni, în timp ce semințele simple se pot folosi pentru purificarea apei de băut.

Cumpărați pulbere din frunze de de moringa din magazinul nostru online