environment

Când vorbim despre un stil de viață mai sănătos, înțelegem în primul rând o alimentație mai naturală și mai echilibrată sau renunțarea la sedentarism în favoarea exercițiilor fizice. Însă acest lucru nu este tot, mai ales având în vedere substanțele toxice pot intra în organism nu numai prin ce mâncăm, ci și prin detergenții pe care îi folosim pentru spălarea hainelor sau curățarea gospodăriei.

Majoritatea persoanelor aleg un detergent sau produs de curățenie în funcție de preț sau după mirosul pe care îl lasă în urmă, lucru cu totul greșit pentru că în compoziția acestora se pot găsi numeroase toxine dăunătoare atât pentru om cât și pentru mediu.

De fapt sunt mai multe substanțele din compoziția detergenților cu rol de a asigura un miros sau un aspect plăcut, decât cele necesare îndepărtării cu adevărat a murdăriei. Multe dintre aceste substanțe sunt în realitate mai mult sau mai puțin toxice, generând alergii sau ducând la îmbolnăviri grave.

Deosebit de periculoși sunt compușii din categoria surfactanților, un ingredient care ajută la penetrarea în adâncime a țesăturilor. Surfactanții pot lăsa în urmă benzen, o toxină relaționată cu apariția cancerului și disfuncțiile aparatului reproducător.

Parfumurile din detergenții obișnuiți conțin de asemenea substanțe toxice care chiar și în concentrații destul de mici, inspirate permanent ajung să se acumuleze în organism, unde pot provoca dereglări ale sistemului endocrin sau nervos.

Multe alte substanțe cum ar fi fosfații sunt extrem de dăunătoare pentru mediu, unde se acumulează constant în ultimii zeci de ani. Fosfații sunt responsabili de poluarea apelor și otrăvirea animalelor acvatice, care pot ajunge apoi să fie consumate din nou de oameni.

Pentru sănătatea dvs și a mediului înconjurător, alegeți deci detergenții ecologici. Aceștia nu conțin așa de multe substanțe toxice, nu provoacă alergii și sunt prietenoși cu mediul. De asemenea, detergenții ecologici vin de cele mai multe ori în formulă concentrată, ceea ce înseamnă mai puțină risipă și o eficiență sporită.