womanwatchingtv

Întreaga lume este înconjurată de câmpuri magnetice, unele dintre ele naturale (generate de Pământ, furtuni solare sau schimbările meteorologice) iar altele artificiale (aparatura electrocasnică). Conform studiilor științifice recente, aceste câmpuri magnetice pot afecta organismul uman într-un mod semnificativ, atât în bine cât și în rău.

Există două tipuri de câmpuri magnetice, pozitive sau negative. Cele pozitive apar în jurul unor obiecte de zi cu zi cum ar fi televizoare, calculatoare, telefoane mobile, ceasuri cu alarmă, motoare electrice, echipamente de birou, cabluri electrice, cuptoare cu microunde, pături electrice, lămpi fluorescente ș.a.

Frecvența de vibrație a unui câmp magnetic este cea care determină dacă acesta este dăunător sau nu. De exemplu frecvența curentului electric de la rețeaua generală este de 50Hz, în timp ce creierul uman produce unde de frecvență între 8-22 Hz, acestea ajungând în timpul somnului până la 2 Hz. Cu cât frecvența câmpurilor magnetice este așadar mai mare, cu atât efectele vor fi mai distrugătoare.

De exemplu câmpurile magnetice pozitive pot produce în organism probleme ca acidoză, oxigenare precară, edeme celulare, accelerarea înmulțirii microorganismelor, infecții, dureri, inflamații, radicali liberi, acumulare de toxine, neliniște, anxietate sau dezechilibre energetice. Pe termen lung expunerea la câmpuri magnetice pozitive poate duce la cancer, probleme psihice, anormalități cromozomiale, dificultăți de concentrare, oboseală cronică, etc.

Pe de altă parte câmpurile magnetice negative le neutralizează pe cel pozitive și au ca efect normalizarea pH-ului, îmbunătățirea oxigenării, atenuarea simptomelor asociate anumitor condiții, inhibarea înmulțirii agenților patogeni, relaxarea, îmbunătățirea calității somnului, eliminarea toxinelor și distrugerea radicalilor liberi.

Câmpurile magnetice pozitive apar în jurul materialelor minerale (sol, roci, săruri), apei (oceane, râuri, lacuri) sau plantelor. Pentru a beneficia la maxim de acțiunea acestora se recomandă intrarea în contact direct a pielii cu pământul, iarba, nisipul sau apa, sau apelarea la o metodă de împământare.

Înțelegerea felului în care ne afectează în fiecare zi aceste câmpuri magnetice este deci esențială pentru menținerea sănătății și a unei stări psihice echilibrate. În principiu, evitați apropierea de aparatele electrice și efectuați plimbări prin natură cât mai des posibil.