expunere la soare

O expunere constantă la lumina solară asigură un flux de biofotoni în organism, aceștia având un rol esențial în energizarea celulelelor, stimularea producției de vitamina D3, întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor cronice.

Lumina este o componentă esențială a vieții, așa cum sunt aerul sau apa. Oamenii sunt considerate a fi ființe fotobiotice, în sensul că depind de capacitatea stimulatoare a luminii pentru producerea de energie vie și funcționarea corectă a organismului. Cu cât expunerea la lumină este mai îndelungată, cu atât sănătatea fiecăruia va fi mai bună.

Conform studiilor științifice, organismul uman acționează la fel ca o plantă verde în ce privește colectarea energiei fotonilor proveniți de la soare, pe care îi asimilează prin intemdiul ochilor sau a pielii. Acești biofotoni reglează sistemul imunitar și procesele chimice din creier, coordonând comunicarea între toate cele 75 de trilioane de celule ale corpului. De asemenea, ei stimulează sinteza vitaminei D3 care acționează ca regulator pentru numeroase funcții ale organismului.

La rândul său, corpul uman emite biofotoni cu o vizibilitate de 1000 de ori mai mică decât pot percepe proprii săi ochi. Acești biofotoni fac parte din spectrul electromagnetic de 380-780nm, detectabil numai cu instrumente speciale. Fiecare celulă emite peste 100000 de impulsuri de lumină (biofotoni) pe secundă, aceștia servind ca sistem de comunicare și de reglare a diferitelor răspunsuri chimice.

Înțelegerea mecanismului de semnalizare bazat pe biofotoni ajută la detectarea deficiențelor care pot cauza boli sau disfuncționalități. O expunere insuficientă la lumină afectează ritmul circadian, de care depind la rândul lor apetitul, digestia, imunitatea, producția de energie, starea psihică, somnul sau libidoul. La fel ca și malnutriția, mal-iluminarea este una dintre sursele majore de disfuncționalități în organism. Expunerea la soare este – la fel ca și o alimentație bogată în legume, ierburi sau fructe – esențială pentru sănătate.

Radiația ultrvioletă din lumina solară stimulează de asemenea producția de vitamina D activă, a cărei deficiență este asociată cu riscul apariției cancerului, a bolilor cardiovasculare, inflamațiilor sau o imunitate scăzută. Majoritatea locuitorilor din orașele moderne suferă din cauza lipsei vitaminei D, în principal din cauza unei expuneri insuficiente la soare.