lampa cu sare

Calitatea aerului pe care îl respirăm ne afectează în mod direct sănătatea, iar pentru cei care petrec majoritatea timpului în spații închise este cu atât mai îngrijorător faptul că la interior aerul este mai poluat și mai nesănătos decât cel din exterior.

Clădirile tind să acumuleze poluanți din sistemele de ventilare sau încălzire/răcire, aparatura casnică, produsele de uz personal sau materialele de construcții din care sunt alcătuite. Aerul închis, slab oxigenat și plin de substanțe nocive poate cauza probleme ca oboseală, iritații ale pielii și ale ochilor, dificultăți de respirație, dureri de cap sau boli de inimă.

Din fericire, calitatea aerului din interior poate fi îmbunătățită printr-o metodă naturală foarte simplă: lampa cu sare. Aceasta acționează ca un ionizator care purifică aerul și asigură o ambianță relaxantă, propice dezvoltării activităților de zi cu zi.

Foarte mulți oameni au vizitat de-a lungul timpului saline sau zone cu aer sărat, știindu-se că acest lucru afectează în mod pozitiv starea de sănătate. Folosirea aerului sărat se numește haloterapie, iar prin intermediul lămpilor cu sare aceasta poate fi practicată în orice loc și în orice moment.

Lămpile cu sare sunt nimic altceva decât bulgări de sare naturală cu o scobitură în centru, în care se introduce de obicei un bec cu incandescență sau o lumânare aprinsă. Acest lucru generează atât o lumină plăcută, difuză, cât și o avalanșă de ioni negativi în aer. Ionii negativi neutralizează particulele de praf, sporii de mucegai, polenul, bacteriile și virușii atașându-se de particulele încărcate pozitiv astfel încât acestea devin prea grele și cad la pământ. În acest fel aerul respirat devine mai curat și mai sănătos.

În natură ionii negativi apar în special zone cu vegetație abundentă sau în preajma apelor, însă pentru cei care trăiesc departe de aceste locuri o lampă cu sare poate mări de până la 4 ori numărul de ioni negativi din atmosferă.