macese

Un supliment pe bază de pulbere de măceșe administrat zilnic poate îmbunătăți problemele de mers asociate cu flexibilitatea genunchilor, conform unui studiu efectuat în Danemarca.

Cercetătorii de aici au recrutat pentru acest studiu 100 de adulți cu vârsta medie de 67 ani care înregistrau dificultăți de mers. Subiecții au fost împărțiți în două grupuri care au primit câte un supliment conținând 2250mg pulbere de măceșe sau un placebo zilnic, timp de 3 luni. Rezultatele au arătat că după această perioadă posibilitatea de flexare a genunchilor s-a îmbunătățit semnificativ persoanele din primul grup, în comparație cu cel de-al doilea.

Acest studiu al Departamentului de Reumatologie de la Spitalul Universitar din Copenhaga este primul de acest gen care demonstrează eficiența măceșelor asupra articulațiilor genunchilor și dificultăților de mers asociate. De asemenea, există studii care au demonstrat că pulbere de măceșe reduce durerea asociată artritei și altor boli reumatice.

Pulberea de măceșe este foarte bogată în vitamina C, antioxidanți, flavonoide, caroten, acizi triterpeni și galactolipide. Printre beneficiile sale se numără scăderea tensiunii arteriale sau a colesterolului, reducerea durerilor și a pierderilor de fier asociate menstruației, ca și acțiunea diuretică, laxativă și relaxantă asupra stomacului.

Cumpărați pulbere de măceșe bio din magazinul nostru online