sirop artar

Siropul de arțar de cea mai bună calitate provine din Canada, în special din regiunea Quebec. Arțarii din care se extrage seva care va fi transformată mai târziu în sirop cresc de obicei în regiunile nordice, cei din zonele mai temperate fiind utili mai degrabă în industria lemnului.

În funcție de perioada în care este recoltat, siropul de arțar se împarte în categoriile A, B sau C. Acest lucru nu este un indicator al calității, însă este bine de știut că siropul de grad A este recoltat la începutul primăverii și necesită eliminarea prin fierbere a 20 de litri de apă pentru un litru de sirop pur. Cel de grad B sau C este recoltat mai spre sfârșitul primăverii și conține mai multă apă, de aceea necesită o fierbere mai îndelungată. Prin eliminarea unei cantități mai mari de apă, vâscozitatea crește, culoare devine mai închisă, aroma mai puternică și conținutul nutrițional mai bogat.

Siropul de arțar este bogat în minerale ca magneziu, calciu sau zinc, un lucru foarte important având în vedere că majoritatea alimentelor de azi suferă de un deficit de minerale din cauza sărăcirii solurilor și agriculturii intensive. În acest sirop se găsesc și mulți compuși polifenolici sau antioxidanți cu numeroase beneficii pentru sănătate, unii având rol anticancerigen iar alții făcând ca siropul de arțar să fie recomandat în cantități moderate chiar și pre-diabeticilor.

Așa cum reiese dintr-un studiu condus de dr. Keiko Abe de la Universitatea din Tokio siropul de arțar pur stimulează funcția hepatică, șoarecii hrăniți cu sirop de arțar înregistrând o funcționare a ficatului mai bună decât cei hrăniți cu înlocuitori pe bază de zahăr.

Consumul de sirop de arțar pe post de îndulcitor promovează o stare de sănătate mai bună, reduce riscul cancerului sau diabetului și îmbunătățește aportul de minerale în organism.

Cumpărați sirop de arțar bio din magazinul nostru online