Spirulina algae microscopic

Superalimentele reprezintă în general acele produse naturale care oferă calități nutritive de excepție (vitamine, minerale, enzime, antioxidanți, etc), fiind capabile să asigure menținerea sănătății și chiar să ajute la vindecarea unor boli grave. Dintre toate acestea însă, spirulina – o algă verde-albastră – este probabil cea care se remarcă drept cea mai importantă.

Spirulina este bogată în proteine care s-au dovedit capabile să stimuleze activitatea sistemului imunitar și capacitatea organismului de luptă împotriva bolilor. Proteinele reprezintă astfel aproape 70% din compoziția spirulinei – cel mai mare procent dintre toate alimentele – și au rolul de a ajuta la formarea macrofagelor, niște globule albe care previn și distrug infecțiile.

Într-un studiu din 2005 publicat în Journal of Medicinal Food, spirulina s-a dovedit capabilă să reducă reacțiile alergice, în special la bolnavii de rinită. Consumul regulat de spirulină ajută la scăderea dramatică a simptomelor celor alergici.

Bogată atât în ficocianină cât și în clorofilă, spirulina este prin urmare și un puternic purificator al sângelui. Cele două componente stimulează producția de globule și le regnerează pe cele existente. Colorofila are o structură foarte similară hemoglobinei, o moleculă responsabilă de detoxifierea sângelui și transportul oxigenului către celule. Tot în legătură cu beneficiile aduse sângelui, spirulina poate fi un tratament foarte eficient pentru anemie, în special când este luată în combinație cu vitamina B12.

Un puternic agent de chelare, spirulina pătrunde adânc în țesuturile corpului de unde extrage toxine ca arsenic, mercur, cadmiu, pesticide, compuși alimentari sintetici sau substanțe cancerigene. Aceasta are astfel un important rol în detoxifierea organismului, putând de asemenea reduce efectele radiațiilor.

Într-un studiu efectuat în 1988 în Japonia, spirulina a arătat că poate reduce nivelul colesterolului în sânge și facilita depozitarea acestuia în zonele în care este nevoie de el, nu pe pereții arteriali care prin obturare duc la apariția bolilor cardiovasculare. Persoanele obeze pot beneficia și ele de pe urma capcaității spirulinei de a provoca scăderea în greutate și a înlocui masa adipoasă cu masă musculară.

Prin conținutul său de antioxidanți, acizi grași esențiali și alți nutrienți, spirulina hrănește pielea și părul, regenerându-le, hidratându-le și reducând efectele cauzate de înaintarea în vârstă.

Nu în ultimul rând, consumul regulat de spirulină îmbunătățește sănătatea mentală și procesele cognitive. Prin conținutul său de l-triptofan, un aminoacid care produce neurotransimțătorii melatonină și serotonină, această algă cu proprietăți unice promoează o stare psihică pozitivă, calmează, reduce stresul și stimulează memoria.

Cumpărați spirulină din magazinul nostru online.