spirulina

Spirulina este o algă verde-albastră care se găsește atât în apele dulci cât și sărate din toată lumea, fiind cultivată în scop comercial în țări ca Franța, China, India, Thailanda, SUA sau în Africa. Aceasta este considerată astăzi un super-aliment și face parte din nuemroase suplimete și diete, datorită beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate. Spirulina este folosită chiar de NASA, ca hrană pentru astronauții aflați în spațiu.

Spirulina era consumată de un număr important de oameni încă din cele mai vechi timpuri, însă în lumea occidentală a fost descoperită de conquistadorul spaniol Hernando Cortez care a observat această algă pe mesele aztecilor din Mexic.

Cercetătile moderne au demonstrat că spirulina este bogată în antioxidanți, între care seleniu, acid fenolic, vitamina E și carotenoide. Antioxidanții distrug radicalii liberi și protejează integritatea și buna funcționarea a celulelor, prevenind astfel apariția unor boli grave precum cancerul, infecțiile, diabetul sau bolile cardiovasculare.

Spirulina are de asemenea proprietăți antimicrobiale care ajută la distrugerea unor bacterii sau viruși ca HIV, enteroviruși, citomegaloviruși, rujeola, oreion, gripă sau herpes. Unele studii au confirmat chiar capacitatea spirulinei de a distruge ciupercile patogene între care Candida albicans, Aspergillusniger sau Aspergillusfumigatus. Prin stimularea producției de monocite și celule macrofage, care distrug invadatorii patogeni din organism, spirulina ajută la fortificarea sistemului imunitar.

Din punct de vedere nutrițional, spirulina este bogată în proteine (aprox 60%), valină, leucină, omega 6, omega 3, vitamina B1, vitamina B2, zinc, fier, beta caroten, mangan, cupru, ș.a. Având în vedere acest lucru, unii savanți au sugerat ca spirulina să fie folosită pentru a rezolva problema foametei în unele țări sărace de pe glob (în special în Africa, unde se găsește din abundență).

Cumpărați spirulină organică din magazinul nostru online!