spirulina

În afara unei mici cantități de radiații naturale, care există încă de la formarea Pământului, suntem bombardați din ce în ce mai mult cu radiații provenind din cele mai diverse surse: aparatură electrocasnică, unde radio, dispozitive mobile, deșeuri nucleare, teste militare sau scurgeri radioactive.

Pentru că sunt invizibile cu ochiul liber, radiațiile sunt foarte greu de detectat și de evitat. Unii experți spun că nu se poate face mare lucru împotriva radiațiilor, în timp ce alții propun diverse mijloace de protecție. De exemplu, doctorul Akizuki a reușit să supraviețuiască bombei de la Nagasaki și să salveze mulți alți oameni afectați de radiații cu ajutorul unei diete japoneze tipice.

Din acest punct de vedere, spirulina s-a dovedit foarte eficientă în protejarea împotriva efectelor radiațiilor. O algă cu numeroase beneficii pentru sănătate, cu un conținut important de proteine și alți nutrienți esențiali, spirulina este cunoscută pentru capacitățile sale imunostimulatoare sau antitumorale, însă se pare că multe din proprietățile acesteia încă nu sunt pe deplin cunoscute.

Efectele spirulinei împotriva radiațiilor au fost observate pentru prima dată în timpul catastrofei de la Cernobîl, când s-a divedit că în special copii cărora li s-a administrat spirulină și-au revenit mai rapid de pe urma daunelor suferite. Ca urmare, au fost inițiate o serie de studii care au confirmat aceste observații, descoperindu-se chiar și compusul responsabil de aceste efecte.

Este vorba de un complex de pigmenți-proteine care asigură culoarea verde-albastră a spirulinei, numit fiocianină. Aceasta se atașează de metalele grele și radioizotopi, convertindu-le într-o formă inactivă și eliminându-le prin funcțiile naturale de excreție. În același timp este stimulat sistemul imunitar, care ajută și el la minimizarea distrugerilor cauzate de radiații.

În 1974, spirulina a fost declarată de ONU „cel mai bun aliment al viitorului”, în principal pentru funcțiile sale antioxidante și antiinflamatoare, la acea dată neștiindu-se încă de potențialul ei împotriva radiațiilor. Această algă este recunoscută și acum ca un super-aliment, capabil să combată chiar și boli grave cum ar fi cancerul.

Pentru a beneficia de întregul potențial al acestei alge, ar trebui să folosiți numai produse organice, neprocesate și necontaminate. În comerț, spirulina se găsește de obicei sub formă de pudră, care reține mare parte din nutrienți și este disponibilă tot timpul anului.

Cumpărați spirulină bio din magazinul nostru online.