spirulina

Spirulina este o algă care se găsește în mod natural în lacurile alcaline din America Centrală și de Sud, însă a fost aclimatizată în numeroase regiuni ale lumii. Este considerată una dintre cele mai pline de nutrienți produse naturale, conținând o doză importantă de proteine – 60%, față de o medie de 27% în cazul cărni roșii. În plus, aceste proteine sunt ușor digerabile și au în compoziție toți aminoacizii necesari organismului, incluzând cei care nu pot fi sintetizați independent de acesta.

O proprietate foarte importantă a spirulinei este capacitatea acesteia de a stimula detoxifierea, alături de întărirea sistemului imunitar și o puternică forță antioxidantă. Prin încurajarea producției de globule roșii sau albe în sânge, spirulina proteșează împotriva anemiei și ajută în lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

Într-un studiu efectuat de Universitatea din California, un grup de voluntari de peste 50 de ani, fără a suferi de vreo boală cronică, au fost supuși unui tratament cu suplimente pe bază de spirulină. Pe toată desfășurarea studiului aceștia au înregistrat o creștere a nivelului hemoglobinei și a activității enzimelor imunomodulatoare, lucru care confirmă capacitatea spirulinei de a trata anemiile și a întări sistemul imunitar. Aceasta a arătat rezultate pozitive în tratarea unor boli precum HIV, diabet, boli ale ficatului, Parkinson, alzheimer, cancer, artrită, ș.a., existând numeroase evidențe clinice în acest sens.

Este importantă și capacitatea arătată de spirulină de a proteja creierul împotriva degenerării. Cercetătorii de la Universitatea din Florida au demonstrat că șoarecii de laborator hrăniți cu spirulină au înregistrat o activitate neurologică superioară chiar și la vârste avansate, în timp ce leziunile înregistrate de accidentele vasculare cerebrale au fost cu 75% mai mici în cazul acestora. În general, spirulina menține și stimulează sănătatea organismului printr-o protecție sporită împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Cumpărați spirulină pulbere din magazinul nostru online