condimente pentru sanatate

Scorțișoara
Foarte indicată pentru indigestie și diaree, scorțișoara poate reduce de asemenea colesterolul din sânge. Se adaugă de obicei la prăjituri, produse de panificație sau băuturi răcoritoare.

Nucșoara
Completează foarte bine aroma scorțișoarei când este adăugată la prăjituril. Nucșoara ajută digestia, tratează diareea și colicii.

Cuișoarele
Acestea pot reduce dureile de dinți, indigestia sau flatulența. Cuișoarele se pot adăuga atât la produsele de panificație cât și la condimentarea cărnii, de exemplu la șuncă.

Usturoiul
Un excelent antioxidant care ajută chiar și la prevenirea cancerului, usturoiul ajută de asemenea la reducerea tensiunii arteriale sau a colesterolului. Se poate adăuga aproape la orice masă.

Ghimbirul
Utilizat pentru stimularea digestiei sau ca afrodisiac, ghimbirul are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Se folosește la condimentarea în special a preparatelor dulci sau băutuilor răcoritoare.

Piperul boabe
Tratează inflamațiile gingiilor sau durerile musculare. Piperul boabe se găsește în orice supermarket și vine într-o varietate de culori și arome potrivite pentru toate gusturile.

Turmericul
Este probabil cel mai bun condiment pentru stimularea imuității. Turmericul poate prin urmare trata infecțiile și chiar preveni apariția sau dezvoltarea cancerului.

Lemnul dulce
Bun pentru a trata tusea sau durerile în gât, dar și problemele digestive.

Chimionul
Este foarte utilizat în bucătăria arabă, având o capacitate importantă de a trata infecțiile și distruge microbii. Chimionul este la fel ca multe alte condimente util în ameliorarea problemelor digestive (indigestii, diaree, flatulență).

Ienibaharul
Se pot adăuga cu succes atât la supe sau fripturi cât și la deserturi. Din punct de vedere al beneficiilor pentru sănătate, ienibaharul pot reduce durerile musculare sau cele de dinți.